Oct 20, 2022, 7:54 AM

Как през този свят се преминава 

  Poetry
193 4 2

Как през този свят се преминава,

нужни са крила – да полетя.

Колко ли минути ни остават? –

жажда има в нашите сърца.

 

Този свят е мащеха за всички –

всеки негов грях е наш урок.

Толкоз ми се иска да прилича

на целувка, пареща с любов!

 

Да е с лековерност на момиче

и със цветността на топъл Май.

На небето звездно да се врича,

да привижда в блясъка му Рай.

 

В приказна безбрежност да бленува –

в мамещите морски ширини.

В жареща копнежност да лудува,

без окови, подлости, лъжи!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??