Как се кара колело
Много простичко било
да се кара колело,
да се пише със сърце,
да се плюе - как да е...
Ако смяташ, че боли,
по-добре не се гневи,
не подскачай, не реви,
а ни галяй с тез очи...
Тъй ще може да четеш
всеки, който е келеш,
без дори да разбереш
да оплюеш, да сведеш...
Тъй, че слушай със очи,
гледай с ушите си ти,
по-добре е да си с Нас,
иначе ще хванеш бяс...
Този тук ще плюнем ний,
за да спре да ни се крий,
за да дойде и той на власт
в нашия единствен клас...
Ако някой там се дърпа,
ще му пуснем нашта кърпа,
ще го сръгаме в ребрата
да не вее си душата...
Ех, си казах аз, дано
има и от нашто потекло,
дето мислиме Сами
за свойте бъднини...
© Вал Герх All rights reserved.