Feb 26, 2020, 11:59 AM

Каква е премяната 

  Poetry
250 0 0

КАКВА Е ПРОМЯНАТА

 

В какво светът се е променил
от своето създаване, до днес?
Милиони поколения сътворил
с еднакви грехове, дързост и чест.

 

Технологиите само се променят
в услуга – път на горепосоченото.
Всичко друго е вечно, неизменно,
от раждането, до смъртта порочно.

 

Стремеж за собственост, надмощие,
глад и жажда за любов изгаряща,
стъпкани са падналите в немощие,
издигане на царства, отново падащи.

 

От тоягата, до космичните ракети
са изтекли реки човешка, топла кръв.
Да отстояват себе си, всички са заети
кой да е отгоре, дори да бъде пръв.

 

Вяра, Надежда и Любов са подмятани
за разнопосочни лични и общи изгоди.
Човечеството е непрестанно разплакано. -
Така най-лесно, с повод на врата, се води.

 

Вярвайте ми - нищо не се е променило!
Само синията се мести по континентите.
Грехопадението е вечно... и днес живо.
Менят се по пътя само инструментите...

 

25 02 2017
 

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??