Oct 8, 2005, 3:26 PM

Каква ти приказка?! 

  Poetry
1090 0 1
Каква ти приказка?! -
Крача по жълтите плочи
и се чувствам
неудачно измислена.
Там съм някъде -
зад предела на мислите -
повече чувстваща,
ненавреме разлистена,
неготова за зимата,
непростила на лятото,
че пак ме забрави,
неразумно усмихната,
на кръстопътя на чувствата
и отмина забързано
без да спре на вратата ми,
а пък аз, непрактичната,
все го нося в душата си
и разказвам на вятъра
за белите сънища,
в които съм топла
и много обичана...
А после присядаме
в задънена уличка
да си кърпим усмивките
с преглътнати думички.

© Събка Митева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??