Feb 2, 2011, 9:39 AM

Какво време дойде 

  Poetry
871 0 0

Да си срамежлив е срамно,

да си горделив е важно!

Да гледаш отвисоко,

да плюеш напосоки!

Да си скромен и свенлив!

Не! По-добре е завистлив!

Да си умен, не е чест!

Глупак да си, това е вест!

Празноглавци нас ни управляват,

все реват със силен глас,

горко на бедна ни държава,

щом те все са на власт!

Не тябва да си работлив!

С работа се огърбавява,

с мързела човекът е красив!

Да се тупа по гърдите,

добре, че е ленив,

но нали е находчив,

към него клонят везните!

Да казваш истината...

Не! Тя няма крака!

Щом с лозунг "Лъжа" си в ръка,

с нея ще успееш

и добре ще си живееш!

Да си добър и мил...

Май това е трудно...

Нож на приятеля забил,

грубиянин е по-будно!

Да не ти разправям,

ако си наивен и беден!

Намеци само ще долавяш

от богаташки поглед леден.

Не трябва да си смел и силен!

Слабаците имат предимство,

с характера си сляп и вилен

пак те ще има да вземат.

Ако пък си усмихнат...

Тежко ти!

Да гърмиш и да трещиш,

да се тресе и люлее...

Ей тъй, мераклийски се живее!

Да си сериозен, такъв не бъди!

Виж, лицемер по-върви!

Сериозността убива, вледенява

с шикалки по се впечатлява!

Ако си умерен,

ще ти казват, че си стиснат.

Трябва ей тъй да си пилееш...

Така "сърцата" им ще сгрееш.

Не трябва да си търпелив,

сдържан и вежлив!

Ако си чувствителен,

си свършен!

Ако често плачеш,

си загубен!

Не трябва да си плах

и притеснителен!

Дързък си по-убедителен!

Да тачиш майка и баща!

Абсурд!

Далеч от брата и сестра!

Сега това е модно!

Не се чудете!

За никой не мислете!

За да съм добре,

Вуте трябва да е зле!

За глава се хващам

и леко я поклащам!

Какво време дойде!

 

© Фей All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??