Каквото съм могъл - съм направил.
Но всичко е било от сърце.
Ала щом някой ми е повярвал -
протегнал съм му аз ръце.
Каквото съм могъл - съм го сторил -
с дела - или казал на глас.
И пак, отново чуждите тревоги
нарамвам на плещите аз.
Упорството и заблудите дълбая.
Да, сторих каквото можах.
Ала стар съм - игри да играя....
Но знайте - няма в мен страх.
Да, знам - че не виждат очите.
И не чуват човешките уши.
Но моето сърце - във гърдите
ми казва - говори и пиши.
И каквото можах - ви го казах.
Да, някой не ме е разбрал.
Но пратен бях тук - да ви пазя
вас. И дано да съм успял.
Каквото можах - го направих.
Не искам да ми благодарят.
Но зная - не ще ме забравят.
И вярвам, че ще ми простят.
© Стефан Янев All rights reserved.