Mar 7, 2019, 10:37 AM

Какъвто си 

  Poetry
372 4 3

Да си различен не е унизително,

а  тъп - понякога е положително.

 

Да бъдеш умен не е наложително,

ако изглеждаш външно поразително.

 

Да си послушен често е награда,

а да си гъвкав - двойна изненада.

 

Да бъдеш мачкан е правдоподобно,

ако говориш твърде неудобно.

 

Да си богат и беден едновременно

в дела и документи е съвременно.

 

Какъвто си, не се приемай насериозно,

не го обърквай с Божие дарение, 

  

диханието е не-пре-тен-циозно

и там е скритото на Бог творение. 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви момичета!
  • Красимира, всяка твоя дума си тежи на мястото, и всеки ред,
    е като домино. Благодаря!
  • Хареса ми!
Random works
: ??:??