Jan 5, 2010, 12:16 PM

Капчица 

  Poetry » White poetry
1846 0 19

Вземи ме, ветре,

на ръце!

Не ме жали,

високо ме издигай!

До най-далечните звезди!

Откакто се родих,

мечтая да ги видя!

А после ще се слея

с Лунните сълзи.

Ще ме приласкаят нежно

хладните води

на потока бистър.

От лавини снежни,

който се роди.

Със вълна солена

ще пътувам дълго.

И като стихия

ще връхлитам

бреговете пусти.

Малко семенце,

тъй дълго чакало

за глътчица вода,

с устни жадни

ще ме пие.

И в пустинна роза

ще се преродя!

А в хладна утрин

пак ще тръгна да пътувам -

като капчица роса.

И с пролетния дъжд

ще се завърна

на майчината си земя...

 

 

© Веселка Пенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??