Аз мислех си, че съществувам,
че наистина съм тук сред вас.
Но разбрах, че всъщност се преструвам,
всичко друго бил съм – не и Аз.
Така и не усетих маската на моето лице,
носил съм я явно дълго време,
щом в нея се познавах – а и всички те.
Свалих я и изчезнах като капка във море.
© Марин Николов All rights reserved.