Feb 12, 2013, 12:38 PM  

Капки в дъжда 

  Poetry » Love
995 0 13

Две капки скришом от дъжда

под облаците зажадняли,

напук на минувачите в студа

целуваха се пощуряли.


Дъждът накара им се с гръм

и плесна ги с вихрушка бясна,

а те... обичаха се вън,

преди във локва да угаснат.


Минутка... струйчица... любов,

самотни птици в мокротата,

вали, вали... последен дом,

там чакаше ги тя... водата.


... и след поредното такси,

под фаровете в мрачината,

блестяха техните очи,

с целувките им по стъклата.



© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??