Oct 6, 2022, 10:01 PM

Карамелена луна 

  Poetry
815 3 6

 

 

Обичам те със водопадите на слънцето

Със пръстите на пролетна трева.

Обичам те със нежността проблясваща

По устните на карамелена луна.

 

Обичам те като дихание на славеи,

Роса кълвящи в утринна мъгла.

Обичам те с ръцете на причастие,

Със млечните коси на вечерта.

 

Обичам те незнайно. Всепоглъщащо.

Обичам древността стаена в теб.

Кораловите рифове разкъсвам,

Прелитам над пустинна, дива степ,

 

За да докосна парещите устни

И тайната на твоите очи,

За да открехна дверите ти пусти,

Където тишината все мълчи.

 

Обичам те със водопадите на слънцето,

Със пръстите на пролетна трева

И искам да изгрее любовта ми

По устните на карамелена луна.

 

© Мариела Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??