Зайчето страхливо за Китай замина:
- Каратист ще стана,
чакайте ме догодина!
Кой му вярва, то се плаши
само лист да шумне!
Вълчо се закани:
- Само да се върне!
Ала ето, че дойде си с колан на кръста.
- Черен е...! - цвърчи мишле и го сочи с пръста.
Вълчо срещна дългоушко и така му рече:
- Ще те схрускам със колана,
свършено е с тебе вече!
Поклони се Зайо... чудни думи произнесе.
Горският разбойник поражение понесе.
© Иван Иванов All rights reserved.