Кардиограма
на П.Й.
Душата ти плаче
и псуваш отвътре,
пред хора, обаче,
си ,,мацка, та дрънка"
Излизаш по тъмно -
безименна, малка -
и бързаш по стръмното,
в битка за залъка.
До вчера бе птица!
Не искаш да помниш
кой сгази с чепици
крилата ти волни!
Той беше най-близък,
живота крепеше!
Животът е минал...
Смъртта е далече.
Какво ти остава?
Вървене!!!
Вървене...
Надолу - към хляба.
Нагоре - към себе си.
Така се изписва
кардиограма
отвънка - на никой,
отвътре - на ангел.
© Петя Божилова All rights reserved.