Jan 10, 2024, 10:00 AM

Каре аса 

  Poetry
86 2 2

КАРЕ АСА

 

Мечтая си да хвърлим бридж белот със моите приятели отвъдни –

и моля се във някой друг живот това каре все нявга да се сбъдне,

край масата ми да се съберем – и картите да бъдат светъл повод

в кьошето на Господния Едем със тях да се обичаме отново! –

пак да изпием чаша-две мерло – и терцата майорна да ме цака,

 

да си простим – каквото е било, и онова, що дебне ни във мрака,

и да ги гледам в честните очи! – такива на Земята вече няма,

със всеки ден по-страшно си личи, животът ни е болка – и измама,

когато ида някой ден при тях, с каре аса ще се кача във Рая! –

Момчетата, с които аз живях, и цял живот играх va bank! – до края.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Супер!
  • пак да изпием чаша-две мерло – и терцата майорна да ме цака,

    да си простим – каквото е било, и онова, що дебне ни във мрака,
    и да ги гледам в честните очи! – такива на Земята вече няма,
    със всеки ден по-страшно си личи, животът ни е болка – и измама,
Random works
: ??:??