Jun 29, 2019, 11:31 AM

Картичка от Улцин 

  Poetry » Other
147 2 1

Едно горещо лято във Улцин.
И ледена прегръдка на море
с невидим многопръстен галещ бриз,
рисуващ свои нови светове.

 

Безкрайно ситен пясък, като сол,
във гънките на кожата попил.
Глицинии, зокум, рододендрон
под тежки цветове глави превил.

 

Наоколо кипарис, черен бор,
поляните
с трева човешки ръст.
В Бояна, в Шкодрен
калимери в строй
с гигантски пръти рибите ловят.

 

Това навярно е било Еден!
Дано и ти го видиш някой ден!

 

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??