Mar 7, 2022, 8:34 AM

Картина рисува войната 

  Poetry » Civilian
278 1 2

Като змии криволичат колони

на танкове, оръдия и камиони.

Заповед дал им е за ход

безумец - на човека антипод,

 

демон с човешко лице,

в гърдите камък, а не сърце,

решил да вземе земята

на народ обичащ свободата.

 

В утрото на светлата пролет,

когато живота готви се за полет,

надават вой сирени

през деня и нощите студени,

 

сякаш смъртта изпраша вест

колко живота ще отнеме днес.

Надолу, като ястреби проклети,

спускат се долитащите самолети.

 

Хвърлят бомби, след тях ракети,

в пламъци земята свети,

нощта смесва се със зората,

взривовете с писъците на децата.

 

Огрява слънцето димящите клади

на къщи и порутени сгради.

Картина нарисувала е войната - 

,,Земята с лика на Луната"!?

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за взетото отношение, Акеми. Нека накриво да седим, но право да съдим! При наличието два милиона бежанци и бройката се увеличава, какво повече може да се каже? Никой не бяга от ,,Рая"! Бъди жив и здрав!
  • Някой май е прекалил с телевизията...
Random works
: ??:??