Aug 4, 2021, 2:25 PM  

Картина в зелено 

  Poetry » Phylosophy, Other
340 8 13

Несръчен художник – разлях си боята
и всичко наоколо плисна в зелено.
Подобно на пролет. И мъничко лято.
Подобно на вир. И подобно на мене.

 

Зелена е тази пътека на двора,
в която се връщам до малко момиче.
Зелено Балканът се взира отгоре
когато на босо по камъка тичам.

 

В зелени нюанси морето почива
отвъд хоризонта, на слънце обръгнал,
та чак до зеления ирис в очите.
В зелено и плача, когато си тръгвам.

 

В земята зелена, от корен пониква
самият живот, неподвластен на тленност.
Накрая, когато отгоре ме викнат,
дано и душата ми свети в зелено.

© Миглена Миткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??