Dec 2, 2015, 12:34 PM

Картината пречистила душите 

  Poetry
422 0 4

Споходиш ли ми мисълта, любов...
завръщам се във спомените прашни...
Била. Отминала... е вече все едно.
Не се завръщат чувствата отминали.


И топвам четката в пастели топли,
да стопля с дланите любов ненужна.
Платното се усмивка във нюанси
на слънчевата обич във крила на птица.

 

Със мах на четката рисувам полет.
Най-светлия, най-чудния на дните.
Рисувам в бяло чудната си пролет
на любовта отминала и на мечтите.


Размахвам своите криле, да полетя
към миг на детски смях и обич нужна.
Затвори дверите си и забрави любовта,
че си отиде, своя дан неизплатила.


А аз до грош последен изплатих
и грешки, и безумствата отминали.
В картината на полетите си открих
сълза, пречистила сърцата и душите...

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??