Mar 2, 2019, 7:27 PM

Картини от 

  Poetry
502 0 1

КАРТИНИ ОТ

 

Блестят мокрите от дъжда тротоари.

Звездите посаждат там свои цветя.

Луната целува букетчета минзухари.

Клоните сплитат среднощна дъга.

 

На ъгъла подпрян, самотен музикант

излива душата си тъжна в струните.

За него земята е плачещият океан,

раздиран от гръмотевиците и бурите.

 

Скрита зад прозореца, млада девойка

с душата попива на романтиката дъха.

Смях от закъсняла, влюбена двойка

с ехо оставя във въздуха бяла следа.

 

Спи градът, но в съня си бурен живее...

Спомени и мечти там се преплитат...

Последни мигове пред зората немеят...

Слънчеви пътеки сеят росно жито...

 

28 02 2019

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??