КАСТИНГ ЗА ПРИНЦЕСИ
Днес не търсим грахче под дюшека.
Смешен е сюжетът за принцеси.
Андерсен ли? Остаря човека.
Трудно е на журито. (Естествено.)
Реверансът - царствено комичен.
Недостатъците - с грим и маска.
И една изкуствена приличност.
Тя съня ни вече нощем стряска.
Кандидат-принцесите не знаят:
този кастинг във лъжата стреля.
Зрънцето ще трябва да познаят,
скрито в нас. Не в някаква постеля.
© Мария Панайотова All rights reserved.