Кат Русия… друга няма -
тъй велика на света!
Тя по площ - е най-голяма!
С най-голямата душа!
С най-добри - автомобили:
Волга, Лада и Москвич.
С най-могъщи конски сили
и с шосета от кирпич!
С най-огромните залежи
на желязо, нефт и газ.
С агентурни, тайни мрежи,
най-големите - у нас!
С космонавти край Луната!
С Достоевски и Толстой!
С Перестройка из блатата,
с най-големия застой!
С най… известните музеи!
Със яйца на Фаберже!
С най… имперските идеи!
С най-високото джудже!
С Генерални… секретари
с най-успешен геноцид!
С най-зомбирани другари!
И… с морален дефицит!
По Вазов.
Юри
Йовев
Ноември
2022 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.