Като деца -
вечно бягаме в дъжд и роса.
Виелици бурни пресичат ни път
и търсим в сърцата си „нашия” кът.
Бури жестоки ни пречат навред
като в драма от страшен, ядосан поет.
Не виждаме нищо и все пак вървим,
обгръща ни болка и все пак търпим.
Като деца -
огрели небето стотици слънца.
Знаем защо и се търсим с ръце,
а съдбата ни бяга като малко перце.
В очите ни треперят и болка, и страх,
уплашени бягаме час подир час.
Уж търсим се жадно с ръце и души,
а времето бърза, лети и лети.
Като деца-
милостиви и искрени, нежни лица.
Не сме нито малки, ни глупави - не! -
а наивно си мислим - кой живота ни взе.
Кой раздели ни сред бури и крах,
мечтите превърна във въздух и прах.
Като деца-
не знаем, не разбираме що е лъжа.
Уж към себе си бягаме ние,
а отговорът от нас жестоко се крие.
Гатанки безкрайни, игра след игра
и една прегръдка, обвита в тъма.
И тъй - като деца,
като север и юг
пропиляваме време, играем напук.
И вместо да топлим - ръка във ръка,
ние бягаме вечно като малки деца.
© Мариела All rights reserved.