Sep 23, 2014, 9:28 AM

Като икона във храма 

  Poetry » Love
490 0 4

Привърши септември. Есента се сбогува.

Прибра си магията чаровникът листопад.

Примряла, Природата тихо добрува,

приготвя кожуха за първия сняг.

 

Последният ден е толкова светъл.

Слънце в небето е редкият грозд.

Тъжна е Есента, в рокличка златоцветна

тихо се радва на дюля и грозд.

 

Топло в сърцето. Есента си е ласка.

Не искам да вярвам, че ще дойде и зимата.

Нашата приказка... Тя е прекрасна!

Ще ми се, Боже, и в бялото да я има...

 

С какво да сравня утринната заря?!

Небето е чисто, огнено променено.

Как да ви го пратя?! Как да ви го даря?!

Магия Божествена за вас и за мене...

 

Само Господ рисува такива пейзажи.

Прекрасна е Светлината! Денят ще царува!

Играят лъчите и в приказните миражи

надига се чувството някого да целунеш...

 

В мъгла се разтвори нощната ми гадателка.

Спомени запечатани в косите остават.

Ти ще бъдеш моята прекрасна приятелка!

Обичта ни е Утеха и Радост, и Забрава...

 

Дните си тичат, бягат минутите...

Ние сме двама. Над Време всевластно.

Всичко е здраво. Думите чути.

Слети сърцата. В едно. Във Прекрасното.

 

Свещ ще запаля в утрото ранно!

Свещ ще запаля - да свети за двама!

Ще те целуна... Ще чуем "Осанна!"

и ще те гледам... като икона във Храма...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Насладих се,поздрави и от мен!
  • Невероятно богат и хубав стих! Поздравления!
  • Харесва ми творчеството ти!
    Всеки стих е хубав сам по себе си!
    Отличаваш се със собствен стил,
    за което приеми моите поздравления!
  • Два стиха , слети в едно, със свързваща нишка - любовта!!
    Може само с пламъче на свещ, но у теб всичките сезони горят!!
    Прегръщам те, Зем!!
Random works
: ??:??