May 22, 2011, 12:51 PM

Като мътен порой изтичат годините 

  Poetry » Other
613 0 2

 

 

Ах, как неусетно се нижат годините!

Текат, като мътен порой

след дъжда.

Цветята цъфтят всяка пролет в градините,

но нашата младост, за жалост -

една.

 

Не смогнали още света да огледаме,

не сме се нарадвали

на младостта

и ето, че време е внуци да гледаме,

и вече дошла е при нас

старостта...

 

Щастливи години, кога сте отминали?!

Къде сте

вий, наши крилати мечти?!

Тъй бързо са топлите длани изстинали,

помръкнал е блясъкът

в нежни очи!...

 

Ах, как неусетно се нижат годините!

Като мътен порой изтичат годините!

 

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Привет!
    Поздрав с тази песничка за хубавия стих:
    http://www.youtube.com/watch?v=Cp9FBMJSdCc&feature=related
    Поздравления!!!
  • Харесва ми стихотворението.Но човешкият живот,изтичащ като буен поток, не е винаги и за всички "мътен порой" В него има и кристално бистри,чаровни преживявания...Нека живеем и със спомените за тях.
Random works
: ??:??