Aug 7, 2009, 1:07 PM

Като на инат 

  Poetry » Other
665 0 6

Като актриса в някой сериал,

до вчера лоша - днес добра,

прекрасно знам какво ми струва

да ме събужда пълната Луна.

 

Тогава всички маски са свалени,

гримът - изтрит, нали е през нощта,

изгризах ноктите, издирвам думи

и наругавам старата Луна.

 

Така си ближа раните навярно,

добре, че хладен дъжд ръми,

по навик, нощем се преструвам,

че някой с мен дъжда ще сподели.

 

Угасна сляпо уличната лампа,

Луната се засилва - преди скок,

небето ще използва – като рампа

и ще се втурне в звездния поток.

 

Това небе е толкоз голобрадо...

като принцеска рокля без брокат,

ще лягам, никого не чакам,

то, моето...  е  чист инат...

 

Ала прескача пулсът – вече сто

от думи, мисли, дъжд,  звезди,

актрисо, лягай в тясното легло

и повече не споменавай за Луни...

 

 

 

 

© Джулиана Кашон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • думички като мъниста
  • "и повече не споменавай за Луни..."

    Хареса ми...

  • Еее Страхотно е!
    Браво! Поздрави!
  • Тогава всички маски са свалени,
    гримът - изтрит, нали е през нощта,
    изгризах ноктите, издирвам думи
    и наругавам старата Луна.

    Прекрасна си, Сараби !
  • Хубав стих!
  • ...
    ..Така си ближа раните навярно,

    добре, че хладен дъжд ръми,

    по навик, нощем се преструвам,

    че някой с мен дъжда ще сподели."
    ....


    !!!
Random works
: ??:??