Кандилцето на безусловната любов
гори в гърдите ѝ от първия ти дъх.
Благословия майката е, дадена от Бог
и ангелско крило по земния ти път.
Те, майките, до болка си приличат -
с най-нежните, прегръщащи ръце.
Заради децата си живеят, дишат,
опазват ги от всичките им страхове.
Когато станат майки, тогава чак разбират,
че носят мощна сила на орлица.
Светът, ако под нозете ти се срине,
небе ще ти дарят и две крила на птица!
Бог винаги молитвите им чува
и всяка мисъл, радост и тревога.
С молитвата си майката лекува,
а вярата ѝ е спокойствие след болка.
Седем поклона пред всички Светини
до̀земи с благодарност ще сторя!
Всяко чедо е благословено да провиди,
майка си като свещица пред икона.
© Даниела Виткова All rights reserved.