Казваме “лебедова песен”,
но знаем ли ние що е това?
Какво птицата иска да каже –
Реквием или Ода на радостта,
че след това
ще се свърже навеки
с любимото
същество на сърцето.
Колко ли смелост и болка
в душата му има
така да се запъти
към своята любима?
А, ти, на негово място
що ще направиш?
Или ще потърсиш
в друго забрава?
Колко ли мъка
побира сърцето?
Може би, колкото
е голямо небето.
© Вили Тодоров All rights reserved.