Dec 19, 2015, 8:07 PM

Клада 

  Poetry » Phylosophy
511 0 0

                                           Клада

                                                         / разнесете праха ми /

 

Прах - при прахта

Духът - във Светите Селения

 

После Смъртта

кремирайте тялото

 

Напролет - развейте праха ми

По Вятъра

 

По Буйния Вятър

Извечния Скитник

 

Когато цъфтят минзухарите

и полски треви са се емнали

 

Когато цвят е отрупал градините

И отново завръщат се птиците

 

Нека поеме ме Вятъра

и разнесе ме навякъде

 

По тревите и нежните цветета

По крилата летящи на птиците

 

По цветчето на румена ябълка

И медоносни пчели лекокрили

 

Нека ме вдъхнат девойките

със сладкия мирис на китките

 

Да ме носят ергените

в кръвта си - пролетно кипнала

 

Нека се влея в потоците пролетни

и занесат ме до водите нестихващи

 

Само така ще живея навсякога

И няма да спирам

                          аз да обичам !

 

19.12.2015г.

 

 

© Борислав Пелов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??