Dec 30, 2011, 1:58 PM

Кладенчова вода 

  Poetry » Love
657 0 12

 


КЛАДЕНЧОВА ВОДА

 /tanq mezeva  и  rudin/  


Вода ще ми извадиш с туй ведро,

от него да отпия с бавни глътки,
да ме запомниш с всичко в мен добро
и с този стих, преминал като тръпка.


Вода ще ти извадя, кладенчова,
та с жадни глътки да отпиваш... мен.
Със стихове, душата да пребродиш,
а после да запееш мил рефрен.


Рефрен да пея, надали ще мога,
но всеки път в душата ще надничам
през тъмните очи, о, белонога,
любов и страст стаени в тях прочитам.


Дали съм белонога?! - аз не зная.
Но нестинарски дух съм скрила в плен.
И огнен танц, душата ми - омая,
завихрено танцува нощ и ден.


Увлечен съм от шеметния ритъм
на твоята душа и на снага.
Къде вървя? – не искам и да питам,
на кладата ти, знам, ще изгоря.

Жаравата ще пръсна по земята,
светулчено светът да заблести.
А щипка прах, поръсена в водата,
магийно... жадните ще утоли.



Прочети още: http://www.stihovebg.com/Poeziya/Lyubovna/KLADENCHOVA-VODA/146099.html#ixzz1i19iNCtW

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??