Клетва
Защо ме, майчице, прокле
бял ден да не видя?
Защо ме, майчице, прокле
в живота радост да не срещна?
Как тегне над мен твоята прокоба?
Ден и нощ се моля тя ме размине...
Но клетвата жестока майчина е.
Остава тя над мен да виси.
Дебне ме на всеки ъгъл.
Таз майчина клетва е жестока,
лоша и тегне за вечни времена над нас.
© Марияна Димитрова All rights reserved.