Oct 16, 2022, 8:43 PM  

Ключът от дома 

  Poetry
281 1 5

КЛЮЧЪТ ОТ ДОМА
.
Когато си тръгнах, наесн,
запазих  ключа за дома.
И мислех, че всичко е песен
не знаех, че пак ще тъжа.
.
Когато си тръгнах бях млад,
толкова глупав, толкоз наивен.
Не знаех, че има и хлад,
не знаех за моя инат.
.
И мама ми каза:"Пази го!",
а тати мълчеше до пътя.
И сякаш под синьо индиго 
разбрах, че нищо не стига.
.
Когато си тръгнах, не мислех,
но стисках ключа във ръка.
А днес тъй го търся, тъй искам!
Онзи ключ, онзи зов за дома
.
16.10.2022 г.
©Хари Спасов

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??