Oct 21, 2010, 5:46 PM

Когато 

  Poetry » Love
644 0 5

 

 

* * *

 

 

Когато се откопча

от ноктите на чувството,

по котешки извити,

забиват се в очите ми,

в душата ми,

в сърцето ми дерат,

а толкова го молих

просто да си тръгне,

со кротце и со благо,

с мир,

о, чувството-вампир,

което смуче силите ми,

изяжда думите ми

или ги сдъвква

и изплюва

            наполовина,

изяде всичките надежди,

разкъса смачканата нежност,

добре си поигра...

Когато се измъкна

            най-подир,

от ноктите следи остават,

грозни са...

Но почват да зарастват.

И вече са без кръв.

Обаче...

Красив звяр беше

чувството към теб.

Признавам.

Красив звяр беше, Господи!...

И няма друг такъв...

 

 

 

 

 

© Донка Калчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??