Sep 9, 2023, 12:18 AM

Когато порасна 

  Poetry » For kids
335 1 4

Когато порасна 
искам да стана
фея прекрасна, 
принцеса голяма, 

а може би е добре
да стана 
просто послушно дете, 
отмяна

на моята майка добра. 
Или пък като татко, 
да гледам ведро на света!
Ох, обърках се малко... 

Не е лесно да избереш
какъв да станеш
като голям ти порастеш,
занаят да хванеш... 

Но аз реших:
първо ще стана голяма, 
ще пиша стих
също като мама!

После може би
друга работа ще захвана,
лекарка дори
добра може и да стана!

Но нека първо да съм голяма! 

© Людмила Данова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??