Jul 24, 2008, 9:00 AM

Когато ти си тръгна 

  Poetry » Other
715 0 3
Това беше онова малко дете,
което проплака,
когато ти тръгваше.
То си стисна душата в ръце
и тъгата разплиска в лицето му
черни сенки от облаци.

Аз не знаех, че още е тук
това малко дете
със големи очи и повдигнати вежди
и с юмручета свити,
а в тях - крехки листчета
от цветята в градината.

Мислех, че е пораснало
и някъде тръгнало е да учи,
или се е оженило,
а то си стояло притихнало
със сърце като гълъбче
и пърха във мене.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??