Nov 26, 2021, 1:12 PM

Кой е идиотът 

  Poetry » Phylosophy
309 0 1

Какви времена, какъв живот,

често някой правите на идиот!

Пред теб светец, вода не напита,

зад теб дявол, да те оправи налита.

 

Май такава ни е расовата проба -

дете още от майчина утроба

да прави, струва, тайно да крои

как да спечели, как да победи?

 

Нямат спиране такива хора,

работят за егото денонощно, без умора,

слепи за истината, за времето, в което

катафалката върви без ремаркето!

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??