Nov 10, 2021, 10:32 AM

Кой кого лъже 

  Poetry » Humour
347 0 0

Да учи право дело

Вълчан пристигна от село.

Срещна Лисана - Хитрана,

тя прищипа го в капана

и вече толкова години

са по близки от роднини.

 

Днес в офис просторен

седи Вълчан затворен

с Лисана - лична секретарка

по всички въпроси вещарка.

Заради вируса, който шета

и дебне по всички кьошета,

от досада и скуката голяма

в душата му искрица няма.

Лъч от слънчево отражение

раздвижи неговото въображение.

Веднага своята секретарка 

Лисана, по въпросите вещарка,

изпрати за зелен сертификат

от някой белодрешков тарикат,

за да проведе тяхното предприятие

в Елада работно мероприятие.

Да хапнат, да пийнат бира - две,

купона до среднощ да не спре.

 

Спряха на митница, където

Лисана вирна си нослето,

но видя як Пес,

трепна и получи стрес.

Песа към нея тръгна,

сертификата от ръката й изтръгна.

Постави веднага задача

информация да прати Кълвача

по факса до командния пост

на щаба с височайшия Бос.

,,Сертификата веднага да се провери

на тия мазни маскари!"

Отговор получи се веднага:

,,Двамата са ортаци с врага!

За това им пъклено дело

да бъдат санкционирани смело!"

Стана голяма драма

след обратната шифрограма.

Лисана зарони сълзи,

трика на всички жени,

а Вълчан на Песа наброи

голяма глоба в пари,

доказвайки пак на Лъжата,

че са й къси краката!

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??