Nov 4, 2008, 11:29 AM

Кой си?... 

  Poetry » Love
930 0 27

                    Кой си?...

Дали си Бог на Любовта ти?Ерос?...
Или си сътворен от сто тъги,
през вековете прероден и мамещ -
нашепвай ме - дори ме разнищи!...

О, моля те, кажи ми кой си?...
Пустинен принц или евнух,
дар от Любовта ли носиш -
пороен дъжд и вятър сух!...

В съня си от рефрен изваян
и блика щастие от мен -
гледам и не вярвам - чак замаяна -
не виждам колко си смутен!...

Дали евнух си - да ме пазиш -
от грешни мисли и дела,
и с ангелски крила наказваш
сърцето ми - не вкусил Любовта!...

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??