Nov 8, 2009, 1:19 AM

Който слуша пчелите... 

  Poetry
1440 0 39

            "Да починем, братя мои...

             и повече да не отплаваме

             от тук..."

                                       Тенисън

 

Слез, капитане.

От водата

изглежда примàмлива

тази земя.

(... неизмамни, далеч не са

всичките суши...)

Не се питаш,

зеленото дали е от лотос листа,

нектар дали има...

Видял си пчели?

И ще ги послушаш.

Пусни лодката.

Аз съм викач на дъжда.

Земя, е различно от сушата.

Повелила съм

винаги следобед да е.

(... и капитаните да ме слушат...)

Чакам мрака.

А той ще ти донесе слепота.

Но ти няма да бъдеш самичък.

Ще разбереш,

щом чуеш да скръцне врата.

Бавни са пръстите ми...

И разказват за всичкото...

 

 

 

 

© Маргарита Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??