На НК
Колаж
Само спомен за похвали ,
вятър и мъгла, мечти . . .
Минало -- натрупано в чували.
Бъдеще -- написано с молив.
Утрото деня погали,
но не и залеза красив.
Миналото, скрито във килера.
Бъдеще -- напудрено с лъжи.
Сляпа, призрачна химера
някъде до вятъра кръжи.
Миналото, като чай запарен --
силен, ала вече прекипял.
Бъдеще като пакет цигари --
лъскав, ала изгорял.
© Пламен Порчев All rights reserved.