Dec 17, 2021, 9:48 PM

Коледна приказка 

  Poetry » For kids
1641 11 59

Виж, детенце, заваля

сняг вълшебен на цветя,

не на двора във лехата,

а красиви по стъклата.

Изрисува той дантели,

паяжинки и кордели,

планини от лед, дворци

като в приказни страни.

Заблестяха, зазвъняха,

песни северни запяха

тез прозорци заскрежени,

от снежинки посребрени.

Вън е мраз, но във дома

грее празнична елха,

огън в печката бумти,

стоплил мразовити дни.

И във Коледната нощ

с теб ще си направим мост

към онези чудеса,

що се сбъдват във съня!

Лека нощ, детенце мило,

спи в креватчето от свила,

а пък утре... изненадааа,

дар ще имаш за награда!

 

17.12.2021

 

 

 

 

© Таня Мезева All rights reserved.

The work is a contestant:

Зимни приказки за лека нощ »

1 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??