Dec 20, 2011, 10:38 AM  

Милост, Господи! 

  Poetry » Other
833 0 22

Деца умират всеки ден. Нелепо!
За тази мъка малък е светът.
Очите гневно гледат към небето,
но Бог мълчи пред всяка нова смърт.

Сърцата ни от болка се втвърдяват
и тихо гасне вярата във тях.
Нали ни учиш, Боже, да прощаваме,
защо невинни плащат нечий грях?

Защо не съдиш тука, на земята,
жестоките и тъмните души?
Не ни помага твоят съд Оттатък,
щом в зли ръце доброто се руши.

Създал си ни разумни, но не можем
докрай да разберем Закона твой.
И чакаме от тебе милост, Боже –
крило да си за всеки млад живот.





 


© Елица Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??