Dec 29, 2013, 9:27 PM

Коледно сурвакане 

  Poetry » Other
535 0 2

В комшията на имен ден на гости
във сивият костюм съм се докарал.
Завърши Коледният дълъг пост и...
на питката късмета – Обич стара!

А пуйката изядохме, така че,
от нея не остана и костица.
Бях дядо Коледа. И ми се плаче –
налагаха гърба ми с дряновùца.

На внучката подарък взех – китара.
В читалището курсове записа.
А внукът ми пък – спортно школо кара –
със смартфон гаджето си щял да слиса.

Аз с тези харчове, за мен голями,
така си и останах без подарък
и дупките на данъчните ями
отново ще запълвам с пачки даром.

И колкото усърдно и да бачкам –
на пенсия отдавна не разчитам –
за два-три дена харча по стотачка,
а Новата на прага туй не пита.

И пак ще се яде и вино пие
(пържоли предварително съм купил),
да бъдем! – зло под камък да се крие –
все хора, издръжливи като куче!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • !
    И все ще намери човек за какво да се засмее,
    пък той, животът, си е дупка до дупка:
    Зее нова дупка в чорапа на делника,
    ще погълне побелялата ми глава -
    явно е плетен без страст от некадърна орисница!
  • харесах!
Random works
: ??:??