Казват, мечтите умират последно!
Умират ли, искам да знам, въобще?
Вярвам, че те са мерило нагледно
на целия наш път житейски...
Мечтите са нашето вътрешно цяло,
с което сме важни в света,
те са единствено наше начало,
носят стремеж, любов и съдба!
Мечтите, казват, последно умират,
след хиляди други неща.
В тях всеки сам накрая намира
смисъл, покой... свобода!
Казват, умират последно мечтите –
това е утеха навярно добра.
Макар и последна, обаче умира
всяка несбъдната наша мечта!
© Екатерина Спасова All rights reserved.