Feb 14, 2008, 10:12 PM

Колко си хубава в бяло 

  Poetry » Other
1263 0 6
                                                                                                    " Колко си хубава!
                                                                                                      Господи,
                                                                                                      колко си хубава!"


                                                                                                                                    Христо Фотев
                                        на мама

Колко си хубава в бяло, мамо!
Господи, колко си хубава!
И щастлива била си навярно.
Щастие?
Бялата рокля чакало е да съблечеш,
за да отлети, а ти да пораснеш.

Колко си хубава в бяло, мамо!
Господи, колко си хубава!
Аз виждам на твоето лица усмивка,
В очите мека топлина гори,
а тялото ти тръпне в бялата завивка.
И страх, и смут от теб струи.

Колко си хубава в бяло, мамо!
О, Господи, та ти това си била!
Но колко скоро залязла е звездата,
която носи ти радостта.
Сърцето като плевел,
пленила е тъгата.
Тъга, която таиш вечно сама.

Колко хубава си била в бяло, мамо!
Господи, колко хубава си дори и сега!

                                                  1994

© Надежда All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??