May 25, 2012, 10:05 AM

Коловозен триптих 

  Poetry » Love
527 0 11

Отшумя на самотната гара

онзи такт в коловозен триптих.

От перона със бялата пара

се стопи и ликът ти красив. 

 

Аз стоя между релсите тихи –

след вагона ни сливат се те.

Ти остана в купето със стиха

(в полумрака едва се чете).

 

Продължаваш към своята гара,

но аз знам, ти пътуваш със мен,

с един спомен и с крехката вяра

в нова среща в летящия трен.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??