Aug 31, 2008, 8:27 PM

Коминочистач 

  Poetry
917 0 8

Коминочистач наперен
със мустак засукан, черен,
бодро крачи по улиците с минувачи.

Всеки бърза да го пипне,
нищо, че е мръсен, черен,
с навита дълга четка,
заметната на рамо стълба.

С лице, изцапано със сажди,
с очи присвити, със усмивка,
покланяйки се с черна шапка,
той щастие раздава с пълни шепи.

Всеки мацва по нослето
с черно, саждено късметче
и бележи го с голяма радост и надежда.

© Ин Вел All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??