Jun 24, 2016, 8:49 PM

Конкур ипик 

  Poetry
808 2 2

Конкур ипик

 

С дисагите от бреме
и сбруя на носа
препуска бясно време
през плаца на света.

 

Заседнало душите
под потното чергило,
тиктака със копита,
ушите си присвило –

 

пръхти и не мирясва.
Жокейският отбор
Цар Авгий коронясва
пред гнусния обор.

 

Подковите са тежки,
а летвата висока.
С проклети букагии
отмерили са скока.

 

Летете, ескадрони!
Кой смее да възпре
паркура милионен
с въпроса: Накъде?

 

Жестоко се препъва
финалната ми строфа.
И мрачната поанта
вещае катастрофа.

 

В сюжетната развръзка –
два щриха от камшик
задраскват всичко дръзко.
Уви!... – конкур ипик.

© Борис Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??