Aug 5, 2008, 11:22 AM

Космическа история 

  Poetry » Other
640 0 3

В измислената книга на живота -
една измислена история;
измислено сънувана;
измислено разказана;
с измислени картинки нарисувана.

Във нереланите пространства на Вселената
една любов, като космическа ракета
изгаря в нереални облаци.
Изгарят нереални спътници,
със нереални чувства, с нереални викове.

В студеното на тишината
ледът обхваща нищото,
а тъмното блести от студ.
Студеното в сърцето на земята
крещи за помощ, но без звук.

И чудно ми е,
как от тези спомени измислени
и нереални космоси, изпълнени със студ и тишина,
надеждата подготвя кратери
и чака огъня на метеорите
.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??