Mar 4, 2017, 9:59 PM

Космично 

  Poetry » Other
168 0 1

Една сълза не става на море.

Море обаче става на сълза,

че то и мъката ще събере,

като зърната жълти на лоза.

 

Морето става земната сълза

и в нея Космосът дори блести.

А в сянката на земната бреза

космическото цвете ще цъфти.

 

Земята става новата звезда

и засиява с огнени лъчи.

Със багра от космична резеда

към мен поглеждат синкави очи.

 

И стават нови земни чудеса

във божията междузвездна длан.

Разместват се космични небеса

по пътя с божии звезди постлан.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??