Jul 6, 2015, 2:58 PM  

Коте - плувец 

  Poetry » For kids
552 0 6
Малко пухкаво писанче,
рошавото мърморанче,

във дома ни днес гостува,
иска то да се... наплува.
Влезе плахо, мълчаливо
поогледа се страхливо,
взе да души със нослето
и замятка опашлето.
Покатери се на стола,
поогледа зорко хола,
смело скочи - хоп!- на шкафа,
а от шкафа... под чаршафа.
Гмурна се като в реката,
и "далдиса под водата".
- Мяу, мяу! - страшен водолаз -
Вижте ме, това съм аз!
После рибките в буркана
зърна Пухчо и захвана:
"Вие двете толкоз малки
шляпате като русалки,
нека ви покажа как
се далдисва със мерак."
Тъй им рече... но беда
май с голяма е глава .
Ни муцунка, нито лапка
се провряха. "Ех, че жалко!
Ще направя показно,
как се плува... на легло.
Вие двете се учете,
опита ми приемете
и след време шампиони
ще сте в плувни маратони."

* далдисвам - гмурвам се, плувам под вода.
Художник: Михаела Фенерева

© Таня Мезева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много мило и по детски чисто! Прекрасно е, Таня, прочетох го с удоволствие!
  • Хубаво пишеш за децата, Таня! Поздрав и релаксираща седмица!
  • Стихчетата за деца са моята слабост!
    Радвам се, че ви харесва!
  • Много хубаво, Таничка! Радвам ти се. Поздрав, мила!
  • Браво, Танче, поздравявам те! За хубавите рими, за мелодичността и чистотата на стиха ти!
    Отличен от мен!
  • Прекрасно..., изключително мелодично..., за най-малките деца...!!!
Random works
: ??:??